pirmdiena, 2017. gada 3. aprīlis

Austā slinga izmantošana vēdera balstīšanai grūtniecības laikā

Jau daudzus gadus esmu slingošanas entuziaste. Savus otro un trešo bērnus nēsāju slingā jau no dzimšanas līdz tādam vecumam, kamēr spēju panest. Esmu izmēģinājusi dažādus slingu veidus, tomēr visvairāk man sirdī ir iekritis tieši garais austais slings šalle. Visus slinga siešanas veidus apgūstu pašmācības ceļā, daudz lasu par šo tēmu, un, pieredzei krājoties, varu teikt, ka ar garo slingu šalli tagad esmu uz TU.
Tomēr, neskatoties uz diezgan garo slingošanas (jeb bērniņa nēsāšanas slingā) pieredzi - maniem dēliem ir jau 10 gadi un gandrīz 5, tikai tagad, gaidot ceturto mazuli, esmu atklājusi (protams, atrodot šo informāciju ārzemju interneta vietnēs), ka austo slingu šalli var lieliski izmantot arī punča balstīšanai grūtniecības laikā.
attēls no personīgā arhīva 
Sākšu ar to, ka man nekad nav patikušas grūtnieču jostas. Mana ķermeņa uzbūve nav pateicīga šo jostu izmantošanai, jo ir izteikti gurni un salīdzinoši slaids viduklis. Visas jostas vienmēr ir "kāpušas"uz augšu un neturējās tam paredzētajā vietā. Vēl arī jostas lipekļi mēdza lipināties vaļā, grauzt un visādi citādi traucēt. Tādēļ maksimāli mēģināju atturēties no jostas izmantošanas, tomēr agrāk vai vēlāk grūtniecības laikā pienāca brīdis, kad jostas izmantošana bija nepieciešama.

Šoreiz jau laicīgi sāku domāt, kā ar šo problēmu tikt galā. Aktivitātes grūtniecības laikā ir ļoti nepieciešamas, lai sagatavotos dzemdībām, uzturētu sevi tonusā un saņemtu pietiekoši daudz skābekļa. Tomēr pat vienkārša staigāšana grūtniecības otrajā pusē mēdz sagādāt nepatīkamas sajūtas, velk sānus un vēdera lejasdaļu, parādās sāpes simfīzes rajonā un muguras krustu rajonā. Ginekologs jums ieteiks sākt valkāt grūtnieču jostu.

Pirms meklēt veikalos speciālās grūtnieču jostas, varbūt jums ir no iepriekšējiem bērniem saglabājies austais slings šalle? Vai arī esat to iegādājusies, domājot par gaidāmā bērniņa nēsāšanu? Varbūt jūs plānojat iegādāties slingu šalli pēc bērniņa piedzimšanas? Tad droši varat veikt šo pirkumu jau grūtniecības laikā un noteikti atradīsiet slingam pielietojumu jau tad.

Pastāv daudz dažādi veidi kā apsiet punci un justies komfortabli un skaisti. Ilgi domāju un izlēmu uzfilmēt video, kurā parādīju divus vienkāršus veidus kā balstīt punci ar slingu šalli.
Video izmantoju divus dazādus slingus :

  • Ellevill Zara Aubergine norvēģu ražojuma slingu, kas ir plāns, ļoti skaistā krāsā un patīkams taustei. Šī slinga garums ir 3,7m, (4.izmērs);
  • Girasol Zunil vācu ražojuma slingu, kas ir nedaudz biezāks, bet ļoti mīksts, košs un piekļāvīgs. Šis slings man ir 4,2m garš (5.izmērs).
Šādam pašam nolūkam jūs varat izmantot arī riņķu slingu un pavisam garo (6.-7.izmēra) slingu, variējot tā kārtu skaitu, ko apsienat apkārt puncim. 

Lai jums arī skaists gaidīšanas laiks un  lieliskas pavasara pastaigas!

Video ir apskatāms manā youtube kontā šeit https://www.youtube.com/watch?v=sNCYlYeLNRU
Sekojiet arī manam youtube kanālam un turpmāk plānoju filmēt dažādus videopamācības un lekcijas par māmiņām aktuālām tēmām. 

1 komentārs: